Nieuws

Cour annuel de Droit international humanitaire - Croix-Rouge de Belgique – Communauté francophone - 26 september- 24 november (online)

La Croix-Rouge de Belgique – Communauté francophone organiseert van 26 september tot 24 november 2022 zijn jaarlijkse cursus over het internationaal humanitair recht (IHR).
  
De ACADIHMIE is een inleiding tot het internationaal humanitair recht, maar ook een gelegenheid om de kennis van het onderwerp te versterken. Door het onderwerp op een genuanceerde en praktische manier te benaderen, biedt ACADIHMIE sleutels tot een beter begrip van hedendaagse gewapende conflicten vanuit het perspectief van hun humanitaire gevolgen.
  
Hoewel de cursus in de eerste plaats bedoeld is voor mensen die in hun beroepspraktijk het IHR moeten toepassen of activiteiten in verband met het IHR moeten ontwikkelen, staat het ook open voor iedereen die belangstelling heeft voor het IHR en/of actuele gebeurtenissen in verband met gewapende conflicten. Er is geen voorafgaande kennis van het onderwerp vereist, maar het is belangrijk op te merken dat de cursus gericht zal zijn op de juridische aspecten.
  
Voor deze editie van 2022 is de cursus uitsluitend online. Het programma blijft gestructureerd rond 6 thematische modules die worden onderwezen door deskundigen met verschillende profielen. Elke module omvat individueel uit te voeren activiteiten op een onlineplatform (bv. oefeningen, casestudy's en actieve lezingen) en virtuele videoconferentiesessies die op vaste tijdstippen 's avonds plaatsvinden. Aan de deelnemers worden middelen ter beschikking gesteld voor verdere studie van bepaalde IHR-onderwerpen.
  
Een schriftelijke test, gepland op 24 november, laat de deelnemers toe hun tijdens de cursus verworven kennis te evalueren en een certificaat van deelname wordt uitgereikt door het Belgische Rode Kruis-Franse Gemeenschap.
  
Registratie voor de ACADIHMIE is mogelijk voor een eenmalig bedrag van 140 € per persoon, inclusief toegang tot het e-learning platform, deelname aan de digitale sessies met de experts, deelname aan de evaluatietest en het verkrijgen van een certificaat van deelname. Deelname aan de cursus vereist een gemiddelde van 5 uur per week gedurende acht weken, d.w.z. een totaal van 40 uur inclusief deelname aan de eindtoets en revisietijd. Inschrijven kan tot vrijdag 23 september. 
  
Het programma en praktische informatie zijn beschikbaar op de website van la Croix-Rouge de Belgique – Communauté francophone.